„Weki z Pomorskiej Spiżarni”

Pomorskie, w tym również Żuławy Gdańskie to tygiel kulturalny i kulinarny. Spotkać tu można smaki, wywodzące się z różnych zakątków Polski i kresów wschodnich. Nasi mieszkańcy zawsze słynęli z kulinarnej pomysłowości. Teraz będą mieli okazję się nią popisać.

Zarząd Województwa Pomorskiego ogłosił właśnie konkurs „Weki z Pomorskiej Spiżarni”, w którym mogą uczestniczyć osoby zajmujące się rolniczym handlem detalicznym.

Celem konkursu jest przede wszystkim wyłonienie najlepsze produktu lokalnego, a przy okazji zainteresowanie mieszkańców Pomorza przetwórstwem i sprzedażą produktów wytworzonych z własnych upraw, hodowli albo chowu – mówi Mieczysław Struk, Marszałek Województwa Pomorskiego.

Zgłoszenia przyjmowane są od 1 do 15 października. Regulamin konkursu dostępny jest natomiast na stronie www.dprow.pomorskie.eu.

Mieszkańcy naszej gminy już wielokrotnie udowodnili, że w przestrzeni kuchennej nie mają sobie równych. Dlatego zachęcam do wzięcia udziału w konkursie, byśmy pokazali czym mogą poszczycić kulinarne Żuławy. Wierzę, że pomysłów nie zabraknie – zachęca wójt Janusz Goliński.

Plakat